Hääkuvaaja Jyväskylä // Jaakko Perälä

 
Test212-1.jpg
 

Näin työskentelen

Jotta pystyn työskentemään haluamallani, tarvitsen hieman tilaa olla luova. Tyyliini ei kuulu jokaisen sekunnin taltiointi. Minulle tärkeämpää on saada tallennettua juuri se hetki, joka välittää päivän fiiliksen. Jotta saisin kerrottua parhaan tarinan päivästänne, suosittelen pitämään hääpäivän aikataulun sopivan väljänä.

...

Vinkkejä häiden suunnitteluun kuvauksen näkökulmasta

Hääpäivän suunnittelussa kannattaa panostaa ensisijaisesti kahteen asiaan. Nauttimaan hääpäivästä stressittömästi ja panostamaan sisätilojen valinnassa upeaan luonnonvaloon.

...

Hääpäivän aikataulu

Suosittelen pitämään hääpäivän aikataulun sopivan väljänä.

Luonnonvalo hääpäivänä

 

Hääjuhlapaikkoja Jyväskylässä

 

Potrettikuvaus

 

Meikki / Kampaus

RipsiBar (Yliopistonkatu 42)

Rita Ferm (Kortesuonkatu 43)

Hääpuku

 

Hääbändit

 

AirBnB -asunnot

Jyväskylästä löytyy muutamia upeita AirBnb -asuntoja, jotka ovat toimivia valintoja esimerkiksi hääpäivää edelliseksi yöksi. Kannattaa etsiä asuntoa, jossa on isot ikkunat (mahdollisimman paljon luonnonvaloa), luonnolliset värit ja riittävästi tilaa. Autan mielelläni valinnassa. Kysy rohkeasti mielipidettäni.

Mitä tehdä Jyväskylässä?

Jos perheelläsi tai ystäväsilläsi on ylimääräistä aikaa kotikaupungissani, tässä muutamia ideoita:

Vuokraa pyörä kaupungille Alvar Aalto -museolta  tai poluille Fatbike Lumak Adventuresilta. Kaupungilla suosikkipaikkojani ovat Kahvila Papu Yliopistonkadulla, ravintola Figaro Asemakadulla ja ravintola Kissanviikset Puistokadulla. Kesällä hyvä vaihtoehto on myös lähteä risteilylle Päijänteelle. Pahimpaan janoon kannattaa maistaa Jyväskyläläisen Panimo Hiiden tuotteita.

 

Entä jos hääpäivänä sataa?

Sateesta ei kannata stressata, sillä sade ei pilaa hääpäiväänne vaan tekee siitä ikimuistoisen. Ulkovihkimiselle kannattaa kuitenkin miettiä varavaihtoehtoa. Iso läpinäkyvä sateenvarjo toimii kuvissa vuorenvarmasti. Älä kuitenkaan pelkää nauttia sateesta ja kastumisesta, sillä se näyttää upelta kuvissa.

FAQ:

Tarjoatko erilaisia kuvauspaketteja? Kuvaan pääsääntöisesti koko päivän dokumentaarisia hääkuvauksia potretteja unohtamatta. Yleisin hääkuvauspaketti kestää 8 - 12 tuntia. Tarjoan hääkuvauksen varanneille kihlakuvauksen erikoishintaan. Kysy rohkeasti lisätietoa.

Kuinka monta kuvaa toimitat? Kuvien määrä riippuu hieman tapahtuman luonteesta, mutta koko päivän kuvauksesta toimitan kuvia yleensä 400-600.

Voinko teettää itse kuvia? Totta kai! Sinulla on täydet oikeudet teettää haluamasi kuvat. Voin myös suositella missä kuvat kannattaa teettää.

Otatko perhekuvia hääpäivänä? Kyllä, lähes poikkeuksetta kaikissa häissä. Perhekuvat ovat tärkeitä, ja ne kannattaa yleensä ottaa ennen vihkimistä tai heti sen jälkeen.

Käsitteletkö kaikki kuvat? Kyllä, kaikki toimittamani kuvat on käsitelty. Toimitan kaikki kuvat sekä mustavalkoisina että värillisinä.

Photoshoppaatko kuvia? Yleisesti en. Jos kasvoillasi on kuitenkin häiritsevä finni hääpäivänäsi, älä pelkää, et tule näkemään sitä kuvissa.

Kuinka toimitat kuvat? Lähetän linkin nettigalleriaan ystäville ja sukulaisille sekä teille gallerian, josta voitte ladata kaikki käsittelemäni kuvat itsellenne.

Matkustatko toiselle puolelle Suomea tai ulkomaille? Toki. Lasken kustannukset tarjoukseen, joten sinun ei tarvitse huolehtia ylimääräisistä maksuista. Ulkomaille matkustettaessa tarvitsen matkakulujen lisäksi vain majoituksen ja auton käyttööni.

Tarjoatko toista kuvaajaa? Työskentelen yleensä yksin. Jos häänne ovat erityisen isot (yli 200 vierasta), kysykää mahdollisuutta toiseen kuvaajaan.

Mitä kannattaa ottaa huomioon hääkuvaajia vertaillessa? Suosittelen katsomaan erityisesti koko päivän settejä pelkkien yksittäisten kuvien sijasta.

Voimmeko tavata? Ehdottomasti. Tapaan kaikki asiakkaani ennen kuvausta joko kasvotusten tai Skypen välityksellä.

Miten voimme varata sinut? Allekirjoittamalla sähköisesti kuvaussopimuksen ja maksamalla varausmaksun (25% koko kuvauksen hinnasta).

 

Lisää minusta

Vapaa-aikanani hyppään mielelläni fillarini selkään ja nautiskelen nopeasti vaihtuvista maisemista. Pidän hyvästä kahvista, matkustelusta ja usein suunnittelen jo kotimatkalla uutta reissua.

Lue lisää minusta About -osiosta.