Potrettivinkit

VIETÄ PÄIVÄ YHDESSÄ


Pitkän, stressaavan työpäivän jälkeen voi olla vaikeaa olla oma itsesi. Viettäkää mieluusti koko päivä yhdessä ennen kuvausta, jos se on mahdollista. Käykää yhdessä lounaalla, drinkillä tai rentoutukaa muulla tavalla yhdessä, jotta olette parhaimmillanne kun kuvaus alkaa.

 
Riikka+Mikko_2018-15.jpg

PUKEUDU OMALLA TAVALLASI

Kannattaa pukeutua sellaisiin vaatteisiin, joissa viihdyt. Pidä kuitenkin mielessä kuvauspaikka, kun suunnittelet pukeutumistasi. Pue päällesi siis jotain sellaista, jossa tunnet olosi itsevarmaksi ja rennoksi. Oli se sitten risat farkut tai kesäinen mekko, tärkeintä on tuntea olonsa hyväksi.

Asusteet ovat aina hyvä idea: esimerkiksi huopahattu, kaulakoru, värikkäät sukat, erottuva vyö ja kerrospukeutuminen näyttävät aina lähes poikkeuksetta hyvältä. Samantyyliset vaatteet toimivat, mutta kannattaa välttää yhteensopivia vaatteita. Yleisesti kannattaa pukeutukaa siis kuin olisitte menossa samaan tapahtumaan yhdessä.

Miehillä istuva kauluspaita on aina varma valinta, mutta kannattaa harkita myös olkaimia, solmiota/rusettia ja esimerkiksi fedora-hattua (jätä kuitenkin perinteinen lippis kotiin).

Jos pukeutuminen aiheuttaa päänvaivaa, autan mielelläni asiassa. Jos kaipaat ideoita pukeutumiseen, voit vilkaista jotain vaikka täältä.

 

 

Later jasu pete-1.jpg

UNOHDA VALOKUVAUS

Te ette tule kuvattavaksi minun vuokseni. Minä olen teitä varten, dokumentoimassa sitä upeaa asiaa, että löysitte toisenne kaikkien ihmisten joukosta. Tarkoitus ei ole vain ottaa onnistuneita kuvia, vaan tallentaa jännittävä aika elämässänne, niin että vietätte aikaa yhdessä. Hyvin todennäköisesti viimeksi olit kuvattavana kiusallisessa studiossa tai jäykissä perhekuvissa. Lupaan, että tämä ei tule olemaan sellaista, joten unohda minut ja keskity nauttimaan siitä ajasta, jonka vietätte yhdessä.
Tapaani työskennellä ei kuulu se, että asettelen teidät tarkasti ja kerron minne laitatte esimerkiksi kätenne. Jos pyydän teitä tekemään jotain, esimerkiksi antamaan suudelman otsalle, en välttämättä kuvaa suudelmaa, vaan kaikkea sitä mitä tapahtuu ennen ja jälkeen suudelman. Juuri siksi on tärkeää, että unohdatte poseeraamisen ja jatkatte keskinäistä vuorovaikutustanne sillä tavalla kun se on teille luonnollista.

 

OLE OMA ITSESI

Olkaa juuri sellaisia kuin olette! Tämä kuulostaa ilmiselvältä, mutta on joskus vaikea toteuttaa. Hölmöilettekö aina yhdessä vai oletteko introverttejä? Haluan, että olette yhdessä sellaisia kuin olette ilman, että teidän pitää käyttäytyä jollakin muulla tavalla minun vuokseni.

Iida+Aleksi_2018-4.jpg

TUNTEIDEN NÄYTTÄMINEN

Tunteita on mahdotonta esittää. On tärkeää, että olette valmiita näyttämään tunteitanne ja päästätte minut lähellenne. Vain sillä tavoin voin tallentaa aitoa suhdettanne. Ajatukset kannattaa suunnata arkipäivän asioista vierellä olevaan ihmiseen ja siihen, miltä hän tuntuu.

Muistelkaa, miten nautitte toistenne seurasta kun olette kahdestaan ja näyttäkää juuri se minulle.

Olkaa ylpeitä hassusta naurusta sekä hiljaisista yhteisistä hetkistä. Ohjaan teitä tarvittaessa kuvauksissa, mutta teidän tulee tulla puoliväliin vastaan ja päästää minut lähellenne.

 

Riikka+Mikko_2018-3.jpg

NAUTI SPONTAANEISTA ASIOISTA

En tarkoita tällä pelkästää säätä. Nauti luonnosta ja vähemmän kuljetuista reiteistä. Jos tuuli sekoittaa hiuksesi, vaatteesi likaantuvat tai alkaa sataa vettä, me jatkamme kuvaamista ja nautimme siitä!
Jos meidän pitää jokaisen kuvan välillä pysähtyä korjaamaan hiuksia tai mekkoa, luonnollinen tunnelma kärsii. Haluan pitää menon luonnollisena ja rehellisenä, joten voit unohtaa turhan murehtimisen.

 

KUVAUSPAIKKA

Kuvauspaikka ei todellakaan ole kaikki kaikessa, mutta se ei ole myöskään merkityksetön asia. Ympäristö ja sää vaikuttavat teidän fiilikseen ja myös kuvien tunnelmaan. Silmäilen yleensä kuvauspaikkoja jatkuvasti, mutta ehdota minkä tyylinen ympäristö kuvastaisi teitä parhaiten.

Hyvä kuvauspaikka on persoonallinen: Jos juotte kahvia työksenne, harkitkaa lempikahvilaanne. Jos tyylinne on minimaalinen ja moderni, urbaani kaupunkiympäristö tai teollisuusalue voi olla hyvä valinta. Jos rakastatte museoita, valitkaa museo, joka tulvii luonnonvaloa ja visuaalisuutta. Jos unelmoitte omasta ravintolasta, värikäs tori voi olla upea kuvauspaikka. Jos luette mielellänne, kuvaus voi tapahtua myös kirjastossa. Jos ulkoilma on juttunne, kuvaussessio rannalla tai pyöräretki kuvaa ehkä parhaiten juuri teitä.

Joskus myös epätavalliset ja jopa oudot paikat voivat olla juuri niitä parhaita. Tyhjä ullakko tai hylätty tontti voi olla mitä parhain valinta. Joka tapauksessa, oli kyseessä sitten oma kotinne tai sumuinen vuorenhuippu, tärkeintä on, että viihdytte siellä yhdessä.

Kihlakuvaaja_Helsinki_Jaakko Perälä_2017-61.jpg

JÄTÄ YLIMÄÄRÄISET TAVARAT KOTIIN


Jätä isot laukut kotiin, äläkä murehdi mitä saatat tarvita. Tärkeintä on liikkua helposti, koska kuvaan usein pieniä hetkiä, jolloin ette varsinaisesti ole kuvattavana. Ylimääräiset tavarat tekevät spontaanista kuvaamisesta vaikeampaa, joten minimalismi toimii parhaiten.

 

Katsoitko jo häävinkkini? Voit tutustua niihin tästä.

 

Ota yhteyttä

Älä anna yhteydenottolomakkeen pelottaa.

Tällä puolella ei ole muita kuin minä.

Voit myös lähettää sähköpostia suoraan osoitteeseen jaakko@jaakkoperala.com